ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΟΥΡΙ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3
- Μετά από τις προσπάθειες του Δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη για την ανάπλαση του δημοτικού δάσους Κουρί και τη διαμόρφωση σε αυτό χώρων ψυχαγωγίας και αναψυχής αλλά και τη λειτουργία του ως χώρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
- Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Αλμυρού και τις ανάλογες θετικές εισηγήσεις του Δασαρχείου Αλμυρού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
- Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα το Δημοτικό Δάσος Κουρί ( σε έκταση 75 στρεμμάτων) εξαιρείται από την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων όταν εκδίδεται δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορίας 3.
- Η παραπάνω απόφαση δεν ισχύει όταν εκδίδεται δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορίας 4 ή 5.