Συζήτηση επί εγγράφου της εφημερίδας Ο Λαός του Αλμυρού σχετικά με τη συμπεριφορά του Δήμου απέναντι στην εφημερίδα.
Εγκρίνεται σε επόμενη συνεδρίαση να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να δίνονται δημοσιεύσεις και στην εφημερίδα "ΛΑΟΣ"
Ο κ. Πρόεδρος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης εξέθεσε στο Συμβούλιο τα ακόλουθα:
Ο κ. Γεώργιος Τσιντσίνης εκδότης - δημοσιογράφος της εφημερίδας "Ο ΛΑΟΣ του Αλμυρού" με την από 15-2-2005 (αριθ. πρωτ. 1568/15-2-2005) αναφορά του προς το Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται για την εχθρική συμπεριφορά του Δημάρχου Αλμυρού και των Δημοτικών Οργάνων Διοίκησης του Δήμου Αλμυρού, απέναντι στην εφημερίδα.
Λαβών το λόγο ο κ. Δήμαρχος είπε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν αν οι δημοσιεύσεις δόθηκαν προς την εφημερίδα από το Δήμο.
Στην συνέχεια ο εκδότης - δημοσιογράφος κ. Γ. Τσιντσίνης είπε ότι όλες οι δημοσιεύσεις έχουν εντολές από το Δήμαρχο.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημ. Νταουτζιάς είπε ότι είναι τιμή που υπάρχει τοπική εφημερίδα. Προσφέρει υπηρεσίες και πρέπει να υπάρχει και πρέπει να την στηρίζουμε.
Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ευμ. Γκίνη είπε ότι ένα μέρος του ποσού που οφείλει ο Δήμος στην εφημερίδα είναι και δημοσιεύσεις από το ΚΔΑΠ. Όταν έχουμε χρήματα θα πληρωθεί.
Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελ. Ματίκα είπε ότι απαιτούμε ίση μεταχείριση για όλα τα μέσα, το προσωπικό του πρόβλημα έξω από τη θέση του Δημάρχου. Υποχρεωτικά ότι δημοσιεύεται στις άλλες εφημερίδες να δημοσιεύεται και στον τοπικό τύπο. Προτείνω σε επόμενη συνεδρίαση να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να δίνονται δημοσιεύσεις και στο Λαό.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
Το Συμβούλιο άκουσε όσα αναφέρονται ανωτέρω και μετά από διαλογική συζήτηση.
Πατήστε αποθήκευση για να αποθηκευτεί το αρχείο που θα σας ανοίξει.
Download...