Αναζήτηση
logo
Δημοτική Πινακοθήκη

Ευτυχής  συγκυρία  ευνόησε τον Δήμο  Αλμυρού, να αποκτήσει  Δημοτική  Πινακοθήκη, με τη  προσφορά 65 έργων  ζωγραφικής, του  Θανάση  Ακριβόπουλου που ο ίδιος ο ζωγράφος δώρισε στο Δήμο.

Με  την  ενέργειά του αυτή, ο δημιουργός εκφράζει  τις  αξίες  της  κοινωνικής  προσφοράς και γίνεται  πρότυπο  ενεργού πολίτη.

Ο Θανάσης  Ακριβόπουλος  αν και έφυγε έφηβος από τη  γενέθλια πόλη του, ακολουθώντας  το δρόμο  της τέχνης στη Γαλλία  και την Αθήνα,  δεν  αποκόπηκε  από την εστία  του.  Διατηρούσε  πάντα  τη γλυκιά  νοσταλγία  της  ιδιαίτερης πατρίδας  του  και παρέμεινε  δημότης  της.

Επιστρέφει σ΄ αυτή με το έργο του, το οποίο αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη για την κοινωνία της.Ο Αλμυρός αποκτά έτσι ένα πραγματικό  θησαυρό, που  θα  αποτελέσει  το πλαίσιο  ένταξης  των καλλιτεχνικών  δραστηριοτήτων της  κοινωνίας του  , αλλά  και ένα  γεγονός  με  ευρύτερη πολιτιστική σημασία  στη Θεσσαλία  και την Ελλάδα. Η πινακοθήκη στεγάζεται  στο κατάλληλα διαμορφωμένο ισόγειο κτήριο του παλαιού Γυμνασίου  Αλμυρού.

Τόσο το κτίριο αυτό, όσο και το παρακείμενο διώροφο, καθώς και το σχεδόν απέναντι μ’ αυτά Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, αποτελούν τα μοναδικά διασωθέντα από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1980, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης μας.
Με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ωδείο και το Κέντρο Έρευνας Τοπικής Ιστορίας αποτελούν μοναδική ενότητα πνευματικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.