Αναζήτηση
logo
Δελτίο Τύπου Δικτύωσης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλμυρού με την Κινητή Μονάδα “Έξοδος” του ΚΕΘΕΑ

Συνάντηση Δικτύωσης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλμυρού με την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος.

Συνάντηση Δικτύωσης μεταξύ των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλμυρού και της Κινητής Μονάδας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ΚΕΘΕΑ Έξοδος πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2024 με σκοπό την αμοιβαία ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες των φορέων, την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση για ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία μέσω παραπομπών και δράσεων ενημέρωσης – πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της κοινότητας.

Η Κινητή Μονάδα ανήκει στο δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα. Βασικός στόχος της είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από παράνομες και νόμιμες ουσίες ή εξαρτητικές συμπεριφορές σε περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της Θεσσαλίας. Η μονάδα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και κινητοποίησης εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους, πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας. Ωφελούμενοι της δομής είναι όλοι οι πολίτες του Δήμου μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους και ειδικότερα άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι, μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά, και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν για το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού οι κοινωνικοί λειτουργοί Σχουλή Αλεξάνδρα και Κόκκαλης Αθανάσιος και η ψυχολόγος Γιαννούλη Δάφνη, ενώ το ΚΕΘΕΑ εκπροσώπησαν  η κοινωνική λειτουργός κα Καναβού Αντωνία και η ψυχολόγος κα Γκενούδη Βιργινία.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλμυρού εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+). Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος
Κύπρου 103, 41222, Λάρισα
Τηλ.: 6985196578
E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr

Στοιχεία επικοινωνίας:
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμυρού
Δ. Αργυροπούλου 3, 37100, Αλμυρός
Τηλ.: 2422026366
Ε-mail: kentokoinotitas@almiros.gr