Αναζήτηση
logo
Κοινωνικές Δομές Δήμου Αλμυρού: Ενίσχυση δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης – δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης ηλικιωμένων, ευπαθών ομάδων και μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών.

Ο Δήμος Αλμυρού αφουγκραζόμενος την ανησυχία που έχει προκληθεί σε όλους τους πολίτες από την εξάπλωση του ιού COVID-19 και με έντονο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους δημότες και πρωτίστως σε εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και μη αυτοεξηπυρετούμενους, ενισχύει την ήδη υπάρχουσα δομή Κοινωνικής αλληλεγγύης και τη δράση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, δημιουργώντας άμεσα τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης πολιτών.

Με σύνθημα, “Μένω Σπίτι, Δεν Μένω Μόνος” καλούμε όλους τους πολίτες οι οποίοι δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και δε διαθέτουν το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον, να καλούν καθημερινά από τις 7:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 2422350215 και κατά τις ώρες 7:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. στο 2422026366, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται σε θέματα που αφορούν:

1.Φαρμακευτική περίθαλψη και αγορά ειδών πρώτης ανάγκης

2.Συνδρομή στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου

3.Διεκπεραίωση αιτημάτων για την παραλαβή και παράδοση για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ

4.Κάθε άλλη εργασία συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19

Η εξυπηρέτηση των δημοτών που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά και εν συνεχεία κατ’ οίκον, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, διατηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Οι κάτοικοι Σούρπης θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο, 2422350300, ενώ οι κάτοικοι Πτελεού στο 2422041910

Για την απάντηση σε οποιαδήποτε απορία προκύπτει αλλά και για την καταγραφή των αιτημάτων των ενδιαφερομένων, έχει δημιουργηθεί επίσης η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου menoume_spiti@almiros.gr

Τέλος, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να μην εγγράφονται στην υπηρεσία άτομα που δεν ανήκουν στις κατηγορίες που προαναφέρονται ή άτομα που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας εκείνους που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη.

Παραμένουμε στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε διευκρίνιση.