Ημερολόγιο

Ιούλιος 2020
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Τελευταίες Εκδηλώσεις

Δέν υπάρχουν γεγονότα

Χρήσιμα Links

Δημοτικό Ωδείο

Το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού αποτελεί τη φυσική εξέλιξη της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αλμυρού. Στεγάζεται στο palaio gymnasio smallθαυμάσιο κτίριο του Παλαιού Γυμνασίου, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Αθηνών 2 στον Αλμυρό. Έχοντας βρει τον πλέον κατάλληλο χώρο και διαθέτοντας όλα τα τμήματα που απαιτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού, αυτή τη στιγμή αποτελεί το μοναδικό επίσημο μουσικό εκπαιδευτήριο της περιοχής. Οι καθηγητές του με την πολύχρονη πείρα τους και τις άρτιες σπουδές τους, όπως και οι μαθητές του με τα βραβεία και τους επαίνους στους πανελλήνιους διαγωνισμούς, έχουν αποδείξει ότι το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού συμπορεύεται επάξια με τα άλλα δύο Δημοτικά Ωδεία του Ν. Μαγνησίας.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ιωάννης Γράμψας.

Στο Ωδείο λειτουργούν τα τμήματα:

1) Πιάνου, Κλασικής Κιθάρας, Βιολιού, Βιόλας, Βιολοντσέλου, Κοντραμπάσου, Φαγκότου,  Μπαρόκ Λαούτου, Σαξοφώνου, Φλογέρας, Αρμονίου, Ακκορντεόν, Μπουζουκιού.

2) Κλασικού και ελαφρού τραγουδιού

3) Ντραμς

4) Παραδοσιακής Μουσικής (κανονάκι, βιολί, λαούτο, παραδοσιακά κρουστά)

5) Βυζαντινής Μουσικής

6) Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Σύνθεσης)

7) Προετοιμασία υποψηφίων για τη Μουσικολογία

8) Μουσικής Προπαιδείας

9) Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού

Ειδικότερα, η Ορχήστρα Νέων Αλμυρού λειτουργεί από το 2004 και αποτελείται από παιδιά και εφήβους 8-18 ετών. Με ένα ρεπερτόριο ποικίλης μουσικής παντρεύει το κλασικό, το έντεχνο και το παραδοσιακό, μέσα από ειδικές διασκευές εναρμονισμένες σύμφωνα με τις δυνατότητες των παιδιών. Με εβδομαδιαίες πρόβες, φέρνει σε επαφή μεταξύ τους, τα παιδιά του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής, που ασχολούνται με την μουσική και τα γνωρίζει με τις συνθήκες δημιουργίας, προετοιμασίας και εμφάνισης σε μια συναυλία. Η Ορχήστρα Νέων Αλμυρού έχει εμφανιστεί στον Αλμυρό, στο Βελεστίνο και στο Βόλο. Από την ίδρυσή της έως σήμερα την Διεύθυνση έχει η κ. Νάνσυ Χατζή, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού.