Αναζήτηση
logo
Δημοτικό Ωδείο

Το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού αποτελεί τη φυσική εξέλιξη της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αλμυρού. Στεγάζεται στο θαυμάσιο κτίριο του Παλαιού Γυμνασίου, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Αθηνών 2 στον Αλμυρό. Έχοντας βρει τον πλέον κατάλληλο χώρο και διαθέτοντας όλα τα τμήματα που απαιτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού, αυτή τη στιγμή αποτελεί το μοναδικό επίσημο μουσικό εκπαιδευτήριο της περιοχής. Οι καθηγητές του με την πολύχρονη πείρα τους και τις άρτιες σπουδές τους, όπως και οι μαθητές του με τα βραβεία και τους επαίνους στους πανελλήνιους διαγωνισμούς, έχουν αποδείξει ότι το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού επιτελεί ένα σημαντικό πυλώνα γνώσης και καλλιέργειας του τόπου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΓΑΡΔΙΚΛΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

Στο Ωδείο λειτουργούν τα τμήματα:

  1. Πιάνου, Κλασικής Κιθάρας, Βιολιού, Βιολοντσέλου, Κοντραμπάσου, Αρμονίου, Ακορντεόν, Φλάουτου, Φλογέρας, Κλαρινέτου, Ηλ. Κιθάρας-Μπάσου , Ακουστικής κιθάρας
  2. ελαφρού τραγουδιού
  3. Ντραμς
  4. Παραδοσιακής-Λαϊκής Μουσικής (κανονάκι, λαούτο, Τζουράς, Μπουζούκι)
  5. Υποχρεωτικών & Ανώτερων Θεωρητικών (Θεωρία, Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση)
  6. Προετοιμασία υποψηφίων για τη Μουσικολογία
  7. Μουσικής Προπαιδείας
  8. Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού
  9. Παιδική Χορωδία
  10. Ποπ- ροκ σύνολο

Ειδικότερα, η Ορχήστρα Νέων Αλμυρού λειτουργεί από το 2004 και αποτελείται από παιδιά και εφήβους 8-18 ετών. Με ένα ρεπερτόριο ποικίλης μουσικής παντρεύει το κλασικό, το έντεχνο και το παραδοσιακό, μέσα από ειδικές διασκευές εναρμονισμένες σύμφωνα με τις δυνατότητες των παιδιών. Με εβδομαδιαίες πρόβες, φέρνει σε επαφή μεταξύ τους, τα παιδιά του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής, που ασχολούνται με την μουσική και τα γνωρίζει με τις συνθήκες δημιουργίας, προετοιμασίας και εμφάνισης σε μια συναυλία. Η Ορχήστρα Νέων Αλμυρού έχει εμφανιστεί στον Αλμυρό, στο Βελεστίνο και στο Βόλο. Από την ίδρυσή της έως το 2010 την Διεύθυνση είχε η κ. Νάνσυ Χατζή και από το 2016 έως σήμερα η κ. Γαρδικλή Ευφροσύνη .