Αναζήτηση
logo
Επιστολή Δημάρχου για τo “Κοινωνικό Καλάθι” του Δήμου Αλμυρού

Αγαπητοί συνδημότες/σες,

Η ανάγκη των καιρών και η συνεργασία όλων μας, γέννησαν μια ιδέα που με πολλή προσπάθεια θα γίνει σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας και της Ανθρωπιάς μας.

Ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με άλλες τοπικές αρχές, Κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις, αλλά και όλους τους ευαίσθητους δημότες μας, στην προσπάθεια τους να ανακουφίσουν τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών τους και να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και την οικονομική κρίση στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε αναπτύσσουν μία πρωτόγνωρη δράση για τα δεδομένα της περιοχής μας, που είναι το Χριστουγεννιάτικο Κοινωνικό «καλάθι», μέσω του οποίου οι «άπορες» οικογένειες του Δήμου μας, θα προμηθευτούν δωρεάν τρόφιμα όπως ζυμαρικά, ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο, αλεύρι, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μακριάς διάρκειας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Η πρωτοβουλία μας αυτή έχει σαν στόχο να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή καθότι στηρίζεται στις εθελοντικές προσφορές επιχειρήσεων, αλλά και όλων εσάς των συνδημοτών μας.

Τα διατιθέμενα προϊόντα μακράς διάρκειας, στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, προέρχονται κυρίως από καταστήματα και επιλεγμένους προμηθευτές, ενώ απευθύνουμε κάλεσμα για τη συνεισφορά όλων σας. Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου του 2011 πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες. Ως χώρος συγκέντρωσης για τον Αλμυρό έχει επιλεγεί το κλειστό γυμναστήριο της πόλης ενώ για τις γύρω περιοχές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή- επικοινωνία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να ενημερωθούν για τους χώρους όπου θα μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα τους.

Εάν κάποιος χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες, μπορεί να απευθυνθεί και στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Δημάρχου Αλμυρού στο τηλέφωνο 2422350214 και στην κ.Θεοδώρου Κατερίνα.

Φίλες και Φίλοι,

«Το Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό «καλάθι» του Δήμου Αλμυρού επιχειρεί να δώσει μία σωτήρια ανάσα σε άπορους συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στους ίδιους και στις οικογένειές τους τα είδη πρώτης ανάγκης.

Το αίσθημα αλληλεγγύης άλλωστε που επικρατεί στους επαρχιακούς Δήμους μπορεί να νικήσει την κάθε οικονομική κρίση.

Όλοι μαζί οφείλουμε να «χτίσουμε το Κοινωνικό «καλάθι» του Δήμου μας», όλοι μαζί οφείλουμε να παραμείνουμε Άνθρωποι»…