Αναζήτηση
logo
Φαράγγια

Σημαντικό γεωλογικό κομμάτι της Όθρυος είναι τα φαράγγια της, αρκετά από τα οποία είναι μεγάλα σε μήκος και με άγρια χαρακτηριστικά. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει δημιουργηθεί ένα καινούργιο σπορ, το canyoning  ή διάσχιση φαραγγιών.  Είναι η διαδικασία διάσχισης των φαραγγιών μέσα από το νερό κατά τον ρου του. Ένα σπορ αρκετά εντυπωσιακό και ριψοκίνδυνο το οποίο έχει πολλούς λάτρεις.

Μερικά από τα φαράγγια της Όθρυος έχουν χαραγμένες διαδρομές κατάβασης canyoning, θεωρούνται δε από τα σημαντικότερα της Ελλάδας και αποτελούν πόλο έλξης αθλητών canyoning ακόμα κι από το εξωτερικό.

Από τα πιο επιβλητικά είναι το φαράγγι Μαυρομάτη αλλά κι αυτό της Νεροσπηλιάς. Επίσης το φαράγγι Χαρχάλι αλλά και του Κακορέματος δέχονται αρκετές φορές εκδρομείς και λάτρεις της φύσης. Δεν ξεχνάμε βέβαια και το Τσιγγενόρεμα, που είναι το φυσικό σύνορο της περιοχής της Βρύναινας με την Άνω Μονή Ξενιάς. Στη διαδρομή του υπάρχουν πολλά κι αξιόλογα γεφύρια.
Σε ολόκληρη την οροσειρά υπάρχουν όμως και άλλα εξίσου σημαντικά φαράγγια, στα οποία δεν έχουν ακόμη διανοιχθεί διαδρομές. Επίσης, εκτός από τα φαράγγια, τα νερά που κατεβαίνουν από το βουνό δημιουργούν δεκάδες ρεματιές με ήρεμες κοίτες οι οποίες είναι πολύ εντυπωσιακές. Οι φυσιολάτρες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν όμορφους περίπατους στην φύση της Όθρυος.
canyoning.