Αναζήτηση
logo
Λαϊκή Συνέλευση στο Αχίλλειο

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις δράσεις της πρότασης που κατατέθηκε πρόσφατα για τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Αχιλλείου, αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, στο πλαίσιο της Λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Όπως είναι γνωστό το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του Αχιλλείου, τα δύο αντλιοστάσια και τους αγωγούς μεταφοράς προς τις κοινές εγκαταστάσεις Αχιλλείου-Αγίων Θεοδώρων. Στο δε βόρειο τμήμα του οικισμού τα λύματα, σύμφωνα πάντα με την κατατεθειμένη πρόταση,  θα συγκεντρώνονται στο αντλιοστάσιο Α2, το οποίο τοποθετείται σε υψόμετρο 1,2 m περίπου και στη συνέχεια οδηγούνται στο αντλιοστάσιο Α1. Το αντλιοστάσιο Α1 θα συγκεντρώνει τα λύματα όλου του οικισμού σε υψόμετρο 1,2m περίπου. Από το Α1, τα λύματα με κατάθλιψη μέσω αγωγού HDPE μήκους 2.150 m θα οδηγούνται στις κοινές Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Αποβλήτων Αχιλλείου-Αγίων Θεοδώρων.  Παράλληλα η συγκεκριμένη πρόταση, περιλαμβάνει την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Αχιλλείου-Αγίων Θεοδώρων ενώ η διάθεση θα είναι υπόγεια και θα έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με τη διάθεση στο ρέμα, τη μη δημιουργία ενδεχόμενου προβλήματος εντός του οικισμού του Αχιλλείου, απ’ όπου διέρχεται το ρέμα πριν την εκβολή του στη θάλασσα.
Ο σχεδιασμός της εγκατάστασης γίνεται με το βέλτιστο συνδυασμό συμβατικών μονάδων βιολογικής επεξεργασίας και φυσικών συστημάτων, σημείωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού και σημείωσε με έμφαση πως πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση η οποία όπως είναι φυσικό θα ανατρέψει την καθημερινότητα των κατοίκων κατά την υλοποίησή της, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των πολιτών.
Κατά τη Λαϊκή συνέλευση στο Αχίλλειο, τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τσαμπίρας, Παπαδογιάννης και Σαρρής που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους προβληματισμούς αλλά και σειρά αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητάς τους, ενώ συμφωνήθηκε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί ανοιχτό τοπικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να καταγραφούν και να ιεραρχηθούν τα θέματα που τους απασχολούν σε τοπικό επίπεδο.