Αναζήτηση
logo
Μονάδα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Η Μονάδα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 2 Φεβρουαρίου 2004 στα πλαίσια των περιφερειακών προγραμμάτων του Γ’ΚΠΣ.

Στο πρόγραμμα απασχολούνται 1 Κοινωνικός Λειτουργός, 1 Νοσηλεύτρια, 2 Οικιακοί Βοηθοί, 1 Γιατρό και 1 Οικονομολόγο.

Η ενέργεια έχει ως στόχο τη δημιουργία κοινωνικών υπηρεσιών μέσω των οποίων προωθείται η απασχόληση και η επανένταξη ανέργων κυρίως γυναικών στην αγορά εργασίας. Ειδικότερα απευθύνεται σε ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και των οποίων το οικείο οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει είτε εργάζεται είτε αντιμετωπίζει κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες τους και να προσφέρεται ανεπαρκής φροντίδα στα άτομα αυτά. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που χρήζουν άμεση βοήθεια και κυρίως την παραμονή τους στο ίδιο τους το σπίτι, στο φυσικό δηλαδή και οικείο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Το συγκεκριμένο έργο επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής να ενισχύσει το θεσμό της οικογένειας καθώς και να αναβαθμίσει το θεσμικό ρόλο της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Μονάδα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ έχει εξυπηρετήσει τα τρία χρόνια της 96 ηλικιωμένα ή και ανήμπορα άτομα καθώς επίσης και τα μέλη των οικογενειών τους  που είναι επιφορτισμένα με τη φροντίδα τους έχουν απεμπλακεί.
Τηλέφωνο 2422025855