Αναζήτηση
logo
Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2024

 

                                                                                                                          

                                     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

                        ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ &

                  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Για την  επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, η οποία είναι μία μέρα εθνικής παλιγγενεσίας και η οποία συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου», θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές εκδηλώσεις.

         ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Μαρτίου 2024

Γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών από την ανατολή του ηλίου της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου και γενική φωταγώγηση της πόλης το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Ώρα 6:30μ.μ: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου  Χρυσοστόμου Παπαδόπουλου.

Ώρα 7:00μ.μ :Η παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων θα πρέπει να έχει τελειώσει στις 7:00μμ το αργότερο.

Ώρα 7:15μ.μ:Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στον Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών Τμημάτων, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 8:00μ.μ: Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας από το Ι.Ν Ευαγγελιστρίας στην κεντρική πλατεία και επιστροφή στον Ι.Ν Ευαγγελιστρίας.

                                                                                                                                  Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Ώρα 7:30 π.μ: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

Ώρα 10:00π.μ: Η παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων έξω από τον μητροπολιτικό Ναό  θα πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 10:00 π.μ το αργότερο, αντιπροσωπείες δε  αυτών θα περάσουν μέσα στην εκκλησία με τις σημαίες πριν έρθουν οι επίσημοι.

‘Ωρα 10:15π.μ:  Πρέπει να έχουν εισέλθει στον Ναό η Δημοτική Αρχή, οι Στρατιωτικοί, οι Αστυνομικοί και οι Πολιτικές Αρχές, Οργανώσεις και οι Συμπολίτες.

‘Ωρα 10:30π.μ: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό  Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού κο. Γεωργίου Μπέκα, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά την δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου η κα Ελένη Τσαρδακλή, καθηγήτρια Φιλόλογος του Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού. Θα   ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων από τις Αρχές, τις οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους και τα Σωματεία.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα θα συγκεντρωθούν για την παρέλαση στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου  και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά.

 • 1ο Δημοτικό Σχολείο
 • 2ο Δημοτικό Σχολείο
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο
 • 5ο Δημοτικό Σχολείο
 • 1ο Γυμνάσιο
 • 2ο Γυμνάσιο
 • Γενικό Λύκειο
 • ΕΠΑΛ
 • Λύκειο Ελληνίδων
 • Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού
 • Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Επαρχίας Αλμυρού
 • Σύλλογος Καππαδόκων Αργιλοχωρίου «Το Τσαρικλί»
 • Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη»
 • Στρατιωτικό Τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Την παρέλαση θα εκφωνήσει ο κος Γεώργιος Καπράνας Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού και η κα Ελένη Σαλάτα Υποδιευθύντρια του Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού.

Ώρα 11:45π.μ: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑΛ Αλμυρού στην κεντρική πλατεία υπό την ευθύνη των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, κου Αθανάσιου Φλεβάρη και κας Μαρίνας Λέτσιου.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τριήμερο του εορτασμού με εικόνες, εκθέματα κ.λ.π  εθνικού περιεχομένου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

 • Ο κλήρος.
 • Ο Δήμαρχος.
 • Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές καθώς και οι Οργανισμοί Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου μαζί με το προσωπικό τους.
 • Οι Συμπολίτες.

      ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

 1. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος για τη ρύθμιση της Ιεροτελεστίας στην οποία θα παρευρεθεί όλος ο Κλήρος.
 2. Η 111 Πτέρυγα Μάχης να διαθέσει στρατιωτικό τμήμα για τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας το βράδυ της 24ης Μαρτίου και για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου (απόδοση τιμών, παρέλαση).
 3. Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού , για τη λήψη μέτρων τροχαίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ιδιαίτερα το βράδυ της 24ης Μαρτίου στις οδούς Ερμού -Όθρυος -Βασ. Κων/νου – Κοραή, όπου θα γίνει η περιφορά της Ιερής Εικόνας. Επίσης για την τήρηση της τάξης στο χώρο της παρέλασης, το πρωί της 25ης Μαρτίου να απαγορεύσει την στάθμευση των οχημάτων επί της οδούς Βασ. Κωνσταντίνου  και τη διέλευση των οχημάτων από τους καθέτους προς   αυτήν οδούς, από το ύψος της οδού Παναγοπούλου έως και το ύψος της οδού Φίλωνος.
 4. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι καθηγητές της Φυσικής Αγωγής να φροντίσουν για την τήρηση των αποστάσεων των μεταξύ των Σχολείων, τουλάχιστον 100μ. Την ίδια απόσταση θα έχουν και τα άλλα τμήματα.
 5. Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας, του Ηρώου και της παρέλασης ορίζεται η Δημοτική υπάλληλος κα Κυριακή Κομνιώτη.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

 

Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης