Αναζήτηση
logo
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

 

 

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ                                

                            

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

 

Για τον επικείμενο εορτασμό της Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού, βάσει του ΦΕΚ 3481/Β/30-07-2021 και με γνώμονα τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19, θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις:

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Ώρα 8:00 μ.μ.: Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην συμμετοχή του Αλμυρού στους Εθνικούς Απελευθερωτικούς Αγώνες και στον Ιερό Λόχο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου, με ομιλητές τον πρώην Υπουργό & πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Γεώργιο Σούρλα & τον πρώην εκπαιδευτικό και συγγραφέα κο Αθανάσιο Καραπετσα, συνοδεία της χορωδίας του Δήμου Αλμυρού.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Ώρα 7:30 π.μ.: Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, π. Γεωργίου Μπέκα.

Ώρα 9:45 π.μ.: Πέρας προσέλευσης στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών.

Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου με συμμετοχή των Αρχών της πόλης και των συμπολιτών, τηρώντας τα όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της πανδημίας COVID-19.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η κα Αγγελική Μπατσκίνη, οδοντίατρο. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές .

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:

  • ο κλήρος,
  • ο Δήμαρχος,
  • ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
  • οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές

Ώρα 8:30 μ.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου της κας Χρύσας Μαρδάκη, κοινωνιολόγου, συγγραφέα & τέως Δ/ντριας του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, με τίτλο « Ελέγκω, Αν ήσουν γυναίκα στην Ελληνική Επανάσταση…», στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

  1. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος για τη ρύθμιση της Ιεροτελεστίας στην οποία να παρευρεθεί όλος ο Κλήρος.
  2. 2.Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας και του Ηρώου ορίζεται η κυρία Ασημένια Χρήστου
 

Αλμυρός, 09 Αυγούστου 2021

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Ευάγγελος Χατζηκυριάκος