Αναζήτηση
logo
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμυρού για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμυρού, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους επιβάτες.

Θεωρούμε αυτονόητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών που βύθισαν την Ελλάδα στο πένθος και στέρησαν από συνανθρώπους μας, κυρίως νέα παιδιά, το υπέρτατο αγαθό της ζωής καθώς και την απονομή ταχείας δικαιοσύνης ως ελάχιστο χρέος έναντι όσων έχασαν τη ζωή τους, αλλά και των οικείων τους.

Ζητάμε να μην υπάρξει κανενός είδους συγκάλυψη. Η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές δεν πρέπει να γίνεται θυσία για τα κέρδη καμίας εταιρείας.

Παράλληλα, καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους και τη σωστή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων, ώστε να μην ξαναζήσει η χώρα μας τέτοια ανείπωτη τραγωδία.

Η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη. Με επαρκές, εξειδικευμένο προσωπικό και αυστηρή τήρηση του κανονισμού κίνησης καθώς και σύγχρονα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών δεν συμβαίνουν δυστυχήματα. Η ασφάλεια στις μετακινήσεις των επιβατών και των εργαζομένων δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο από κανέναν.