Αναζήτηση
logo
Σύγχρονος Αλμυρός

Μετά την απελευθέρωση ο Αλμυρός άρχισε να αναπτύσσεται σημαντικά. Από το 1950 κι έπειτα η ανάκαμψη, η ανασυγκρότηση και η ακμή του Αλμυρού υπήρξε εντυπωσιακή. Το ίδιο συνέβη σε όλη την περιοχή. Κατασκευάζονται δρόμοι, ηλεκτροδοτούνται χωριά που δεν είχαν ρεύμα μέχρι τότε, αρχίζουν να γίνονται δίκτυα ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.

Δυστυχώς, ο καταστρο- φικός σεισμός της 9ης Ιουλίου 1980 ισοπέδωσε ολόκληρο τον Αλμυρό κι έτσι ξανακτίσθηκε σχεδόν από την αρχή. Η πόλη ανοικοδομήθηκε ριζικά και πήρε τη σημερινή του μορφή. Έτσι, είναι πλέον μια σύγχρονη κωμόπολη που σφύζει από ζωή. Η αγορά της διαθέτει σχεδόν τα πάντα. Το κέντρο της πόλης είναι η Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού και γύρω της είναι κτισμένο το νέο Δημαρχείο και όλες σχεδόν οι υπηρεσίες, τράπεζες, οργανισμοί και καταστήματα, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ολόκληρου του Δήμου. Εδρεύει επίσης εδώ Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκτός του Αλμυρού, ο σεισμός του ’80 επέφερε σοβαρές ζημιές στα κτίρια όλων των κατοικημένων περιοχών του Δήμου. Έτσι, τα περισσότερα σπίτια στα χωριά είναι καινούργια, με λίγες εξαιρέσεις κτιρίων που «επέζησαν» των ιταλικών πυρπολήσεων, βομβαρδισμών και των σεισμών. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίον οι πόλεις και τα χωριά του Δήμου Αλμυρού δεν έχουν διατηρήσει την αρχιτεκτονική του παρελθόντος.

  2008 small