Αναζήτηση
logo
Σύλλογος Καππαδοκών Μαυρόλοφου
Ο Σύλλογος Καππαδοκών Μαυρόλοφου «Ο Άγιος Γεώργιος-Τσαρικλί» ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό την διάσωση και μεταλαμπάδευση των Ηθών και Εθίμων των παππούδων μας, τη διατήρηση της Μνήμης των Αλησμόνητων Πατρίδων της Καθ’ ημάς Ανατολής και των Αξιών μας, όχι σαν μουσειακά είδη του παρελθόντος, αλλά σαν ζωντανά μπόλια για το μέλλον. Αυτά είναι που κράτησαν τη φυλή μας ζωντανή μέσα από αντιξοότητες και στην Μικρά Ασία και στη Μητέρα Ελλάδα.
Στον Άνω Μαυρόλοφο Αλμυρού, κάθε καλοκαίρι, στην πραγματοποίηση εκδρομών στην Καππαδοκία, στη συμμετοχή των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας και των «Ετήσιων Ανταμωμάτων» και Συνεδρίων των Μιστιωτών, Τσαρικλιωτών, Τσελτεκιωτών και Διλιανών Καππαδοκίας, στη διδασκαλία παραδοσιακών χορών και στη λειτουργία παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων κτλ. sullogos_maurolofou_2
sullogos_maurolofou_3  

Στόχοι μας στο άμεσο μέλλον είναι η ανέγερση Μνημείου για την Καππαδοκία, η Ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στον Άνω Μαυρόλοφο και η έκδοση και του β’ μέρους του CD παραδοσιακών τραγουδιών με τίτλο ΑΠΟΗΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΡΙΚΛΙ. Το α’ μέρος εκδόθηκε από τον Σύλλογο μας σε συνεργασία με τους Συλλόγους: Πολιτιστικό Λαογραφικό Κόνιτσας «Οι Ρίζες» και Καππαδοκών Ν. Έβρου «Οι Τρεις Ιεράρχες» και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κόνιτσας.

Επιθυμούμε και ευχόμαστε οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας να συνεχιστούν και να επεκταθούν με τον ίδιο ζήλο και να βρουν ανταπόκριση στις γενιές που ακολουθούν.

«Τσαρικλί Νίγδης Καππαδοκίας»
Εισαγωγικό Σημείωμα του Προέδρου του Συλλόγου
Καππαδοκών Μαυρόλοφου «Ο Άγιος Γεώργιος-Τσαρικλί»
Θανάσης Παπανικολάου, Αθήνα 2005