Αναζήτηση
logo
Δημιουργία Μητρώου Εθελοντών για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στο Δήμο Αλμυρού

Δημιουργία Μητρώου Εθελοντών για την Προστασία των Αδέσποτων ΖώωνΣυντροφιάς στο Δήμο Αλμυρού.

Μπορείς να Εγγραφείς και εσύ!

Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, ανέδειξε την σημασία της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σειρά δράσεων (ένταξη καταφυγίου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, κάλυψη δαπανών για περισυλλογή και φροντίδα, συνεργασία με κτηνιάτρους του Δήμου, κάλεσμα εθελοντών κτηνιάτρων, διενέργεια πλήθους στειρώσεων). Δεν αγνοούμε τις συνθήκες. Είμαστε παρόντες καθημερινά, αφουγκραζόμαστε όλες τις πλευρές, κατανοούμε τα προβλήματα, αναζητούμε λύσεις.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας απέναντι στους δεκάδες εθελοντές φιλόζωους που συνεισφέρουν καθημερινά έχοντας βοηθήσει δεκάδες ζώα να λάβουν φροντίδα από τους συνεργαζόμενους με το Δήμο κτηνιάτρους, να σιτίζονται τακτικά ενώ χάρη στη συμβολή εθελοντών, δεκάδες αδέσποτα ζώα έχουν βρει το ζεστό σπίτι. Η συμβολή τους αποδεικνύει ότι, όπου υπάρχει συνεργασία, υπάρχουν αποτελέσματα. Σίγουρα, κοινός τόπος όλων μας είναι μία πόλη χωρίς αδέσποτα ζώα συντροφιάς στους δρόμους, μία πόλη που θα δύναται να εξασφαλίζει την ευζωία τους μέσα από τη συνεργασία Δήμου και Πολιτών.

Με σεβασμό στους συμπολίτες μας αλλά στα ζώα συντροφιάς, που χωρίς δική τους υπαιτιότητα, βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, ανακοινώνουμε την πρωτοβουλία Δημιουργίας Μητρώου Εθελοντών για την Υποστήριξη του Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

Πρόκειται για μία οργανωμένη προσπάθεια, η οποία θα αναδείξει το έργο των εθελοντών μας, θα βασίζεται στο Όραμα για μία πόλη χωρίς φοβισμένα ζώα συντροφιάς και στην Αποστολή μας για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την εξασφάλιση της ευζωίας τους.

Υποστηρίζουμε τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ελευθερίες των Ζώων Συντροφιάς και συγκεκριμένα:

  1. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
  2. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
  3. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  4. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
  5. Ελευθερία έκφρασης φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.

Καλούμε τους πολίτες να εγγραφούν στο Μητρώο Εθελοντών για την Υποστήριξη του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης μπορεί να προσφέρει με τον τρόπο που μπορεί και επιλέγει εκείνος ύστερα από συνεννόηση με τον Υπεύθυνο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων. Είναι ξεκάθαρο ότι στα πλαίσια του εθελοντισμού οι πολίτες προσφέρουν αποκλειστικά και μόνο με την εθελοντική τους εργασία σε χρόνο και σε τομέα που εκείνοι καθορίζουν, εφόσον είναι σύννομος και σχετίζεται άμεσα με το παρόν θέμα, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση. Σε περίπτωση φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, θα γίνεται με συμφωνητικό φιλοξενίας αυστηρά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με όλα τα έξοδα καλυμμένα.

Η παρούσα πρωτοβουλία θα εξελιχθεί ως ακολούθως:

  • Α’ Στάδιο: Εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών.
  • Β’ Στάδιο: Συνάντηση με τον Υπεύθυνο του Προγράμματος και Οργάνωση των Εθελοντικών Δράσεων.

Η καταγραφή των εθελοντών μπορεί να γίνεται είτε με την συμπλήρωση έντυπης αίτησης που οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν συμπληρώσουν το Δημαρχείο και να την καταθέσουν στην αρμόδια υπηρεσία, είτε, επίσης, με την συμπλήρωση έντυπης αίτησης που οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου και αφού την συμπληρώσουν να την καταθέσουν στην αρμόδια υπηρεσία ή να την αποστείλουν σκαναρισμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@almiros.gr, είτε, τέλος, με την συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας αίτησης από τον υπολογιστή τους στην αντίστοιχη σελίδα.

[*Ταπροσωπικά στοιχεία που δηλώνονται προστατεύονται βάσει της κείμενης νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR)].