Αναζήτηση
logo
Το έργο μας

Η προστασία και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι άμεση έκφραση του πολιτισμού και αφορά όλους μας. Οι βασικοί στόχοι του Προγράμματος βάσει και της ισχύουσας νομοθεσίας (Ν. 4039/2012, άρθρο 46 του Ν. 4235/2014) είναι:

 • Πενταμελή επιτροπή για την διαχείριση του προγράμματος.
 • Σχεδιασμός εκστρατείας ενημέρωσης με εκπαιδευτικές συναντήσεις στα δημοτικά σχολεία του Δήμου, με σκοπό την καλλιέργεια ζωοφιλικής συνείδησης στα παιδιά μας.
 • Κτηνιατρική φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας: περισυλλογή, καταγραφή, ηλεκτρονική σήμανση, στείρωση αδέσποτων ζώων, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, ολοκληρωμένη περίθαλψη για τραυματισμένα αδέσποτα και φιλοξενία σε πανσιόν, όποτε χρειαστεί και επανατοποθέτηση στο οικείο τους φυσικό περιβάλλον.
 • Καταχώρηση ζώων συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) στα οποία έχει προηγηθεί η διαδικασία ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Ο κάτοχος πρέπει να κάνει έγγραφη αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου και να επισυνάψει το (ένα από τα δυο που έχει λάβει) πρωτότυπο πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ζώου.
 •  Συνεργασία με ομάδες ζωόφιλων για την προώθηση της υιοθεσίας από υπεύθυνους ανθρώπους.

Καλούμε τους πολίτες να εγγραφούν στο Μητρώο Εθελοντών για την Υποστήριξη του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης μπορεί να προσφέρει με τον τρόπο που μπορεί και επιλέγει εκείνος ύστερα από συνεννόηση με τον Υπεύθυνο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων. Είναι ξεκάθαρο ότι στα πλαίσια του εθελοντισμού οι πολίτες προσφέρουν αποκλειστικά και μόνο με την εθελοντική τους εργασία σε χρόνο και σε τομέα που εκείνοι καθορίζουν, εφόσον είναι σύννομος και σχετίζεται άμεσα με το παρόν θέμα, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση. Σε περίπτωση φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, θα γίνεται με συμφωνητικό φιλοξενίας αυστηρά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με όλα τα έξοδα καλυμμένα.

Η καταγραφή των εθελοντών μπορεί να γίνεται είτε με την συμπλήρωση έντυπης αίτησης που οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν συμπληρώσουν το Δημαρχείο και να την καταθέσουν στην αρμόδια υπηρεσία, είτε, επίσης, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Αίτηση Εθελοντή

  1. ΟΝΟΜΑ/ΕΠΩΝΥΜΟ

  2. ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

  3. ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  4. ΚΙΝΗΤΟ


  5. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

  6. Είμαι γενικά διαθέσιμος/η;

  7. Προτιμώ τα πρωινά

  8. Προτιμώ τα απογεύματα

  9. Προτιμώ τα βράδια

  10. Προτιμώ τα Σαββατοκύριακα

  11. Προτιμώ τις καθημερινές

  12. Αποδέχομαι τους ' Όρους Χρήσης' και την 'Πολιτική Προστασίας GDPR'

  Συνεργαζόμενοι Κτηνίατροι
  ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  Τηλέφωνο: 2422022040 Διεύθυνση:Αργυροπούλου 13 Ωράριο (Δευ-Παρ): 9:00-14:00 & 17:30 – 20:30 Ωράριο (Σάββατο): 9:00 – 12:00 Υπεύθυνος Περιοχών: Αλμυρού, Ευξεινούπολης, Ανάβρας, Κροκίου, Πλατάνου, Κωφών, Κοκκωτών, Φυλάκης, Ανθοτόπου
  ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
  Τηλέφωνο: 2422022040 Διεύθυνση: Αργυροπούλου 13 Ωράριο (Δευ-Παρ): 9:00-14:00 & 17:30 – 20:30 Ωράριο (Σάββατο): 9:00 – 12:00 Υπεύθυνος Περιοχών: Αλμυρού, Ευξεινούπολης, Ανάβρας, Κροκίου, Πλατάνου, Κωφών, Κοκκωτών, Φυλάκης, Ανθοτόπου